Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden

Toegevoegd op 27-03-2017 | Door Rene Sassen

René Sassen (senior inkoopprofessional van Coppa) heeft Wilgaerden (ouderenzorg West-Friesland) geholpen om te komen tot een leveringscontract voor een nieuw voedingsconcept. Onderstaande persbericht hierover is door Wilgaerden uitgebracht.

Van links naar rechts:
Mike Venekamp – Handelshuis Atlantis
Iris van Bennekom – Bestuurder Wilgaerden
Arend Jan Pothof – Distrivers

René Sassen- Inkoop Wilgaerden (Coppa).

PERSBERICHT
27 maart 2017

Verse streekproducten voor cliënten Wilgaerden

Op maandag 27 maart 2017 hebben Wilgaerden, Distrivers en Atlantis Handelshuis een leveringscontract ondertekend voor een nieuw voedingsconcept. Wilgaerden wil meer aandacht voor vers bereid eten met 50% streekgebonden producten. Samen willen ze de voedselverspilling drastisch verminderen en de regionale economie zoveel mogelijk ondersteunen.

Wilgaerden streeft naar een restaurantformule waarin gezond en gastvrij centraal staan. Naast zoveel mogelijk vers en regionaal eten willen ze de voedselverspilling met de helft reduceren. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen. Om deze doelstellingen te realiseren werkt Wilgaerden samen met haar huidige leverancier Distrivers. Daarnaast is Distrivers een samenwerking aangegaan met Atlantis Handelshuis en stelt hiermee regionale producten en expertise beschikbaar. Naast een opleidingstraject met culinair specialisten van Distrivers, leren de koks van Wilgaerden via de masterclass “Duurzaam en Gezond aan Tafel” van Stichting Diverzio hoe ze de hoeveelheid voedselafval kunnen verminderen.

De koks van Wilgaerden koken zoveel mogelijk met de beschikbare (seizoens-)groenten en producten. Dat levert voor de cliënten vers, smakelijk en gezond eten op. Door de producten uit de regio wordt het aantal vervoerskilometers sterk verminderd en dat is goed voor het milieu.

De koks van Wilgaerden zijn blij, nu regionale producten toegevoegd zijn aan het assortiment en deze eenvoudig en vertrouwd via Distrivers kunnen worden besteld. Kok Gerard Dekker van locatie Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel: “Ik ben blij dat ik meer met verse producten kan werken. Dat geeft meer smaak aan de maaltijden en het is gewoon leuk om te weten waar de ingrediënten vandaan komen, er wordt veel over gesproken.”

Ook Munisamy Jayabalan, kok van de locatie Westerhof in Enkhuizen: “Als ik vertel dat de savooiekool door Maarten Hart uit Andijk is geteeld, reageren de gasten zeer positief omdat zij deze teler kennen. Vervolgens komen de mooiste verhalen los.”

Door de samenwerking met Distrivers en Atlantis kan Wilgaerden de voeding goed en duurzaam organiseren met het cliëntbelang voorop.

Einde persbericht

INGEDEELD ONDER , , , , , , , , , , | THEMA: | PROJECT :

René Sassen

René is vanaf 1 januari 2011 in dienst van Coppa Consultancy als senior interim professional. Na z’n studie is hij zo’n 11 jaar werkzaam geweest in allerlei functies op het gebied van marketing en communicatie in de zakelijke dienstverlening (B-to-B). Hij was manager direct marketing en marketing communicatie manager Benelux bij Lyreco en marketing manager Nederland bij Aspa, nu Staples. Daarna werd hij gevraagd bij een collega adviesbureau de inkoop van Marcom op de kaart te zetten. Hij is daar 6 jaar werkzaam geweest en heeft veel mooie opdrachten uitgevoerd op het gebied van met name Marcom en facilities bij gerenommeerde opdrachtgevers in uiteenlopende branches zoals KLM, Heineken, RAI, Astellas Pharma en dergelijke. Bij Coppa is hij de afgelopen 6 jaar voornamelijk als strategisch inkoper c.q. inkoopadviseur werkzaam geweest bij diverse ziekenhuizen en instellingen (cure & care). Medisch Centrum Leeuwarden, De Tjongerschans, Medische Spectrum Twente, Westfriesgasthuis maar ook GGNet (psychiatrie), SWZ (gehandicaptenzorg). Daarbij was hij onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van facilitaire en medische inkoop-/sourcingtrajecten en het optimaliseren van specifieke inkoopcategorieën. Zijn huidige opdrachtgever is Stichting ouderenzorg Wilgaerden. Wilgaerden heeft z’n inkoop aan Coppa uitbesteed. Coppa doet hier dan ook het inkoopproces van A-Z. René is begin 2016 begonnen aan de strategisch/tactische inkoop. Het inkoopbeleid is geschreven en de inkoopkalenders zijn vastgesteld. Diverse grote projecten zijn inmiddels uitgevoerd en alle bestellingen lopen via het bestelsysteem Proquro. Bij Wilgaerden heeft René een mooie uitdaging gevonden om de inkoop verder te professionaliseren.

 
   

Twitter


Tweet