Blogs

Uitbesteden van inkoopprocessen in de zorg

Toegevoegd op 02-03-2016 11:57:49 | Door

De tweede White Paper over het uitbesteden van inkoopprocessen in de zorg!

Uitbesteding_Inkoop Paper v2

INGEDEELD ONDER: | THEMA:  Geen | PROJECT:  Geen

NEVI Zorg Supplier Award 2016

Toegevoegd op 01-10-2015 15:09:17 | Door

NEVI Zorg Supplier award 2016 / sponsored by Coppa
In 2015 heeft Biomet de eerste NEVI Zorg Supplier award gewonnen. Wellicht kunt u zich de “mooie oprechte” speech van deze blije winnaar nog voor de geest halen.Wat is ook alweer het doel van de NEVI Zorg Supplier award? Het doel van de award is om zorginstellingen en leveranciers aan te moedigen om meer strategische samenwerkingen aan te gaan wat moet resulteren in verbeterde patiënten/cliëntenzorg en veiligheid, maar bovendien in een verbetering van productiviteit en duurzaamheid.

Vorig jaar was dit voor de eerste keer, maar door het succes willen wij het nu nog grootser aanpakken.

Hoe gaan wij dat doen?
1.     Net als vorig jaar wordt u als inkoper verzocht om de enquête in te vullen. Let op: Alleen volledig ingevulde      enquêtes worden in behandeling genomen.
2.     U heeft de maand oktober om de enquête in te vullen. Daarna is de enquête gesloten.
3.     De top drie van de gekozen leveranciers wordt uitgenodigd om tijdens het NEVI Zorgcongres 2016 zichzelf te presenteren gericht op de vragen uit de enquête.
4.     Na afloop van de presentatie krijgt u als inkoper de mogelijkheid om uw stem uit te brengen en wordt de winnaar van de NEVI Zorg Supplier award 2016 verkozen!

De winnende leverancier kan een jaar lang deze titel dragen.

Om tot een winnaar te komen hebben wij uw hulp nodig. Wij willen u vragen om de enquête in te vullen.

Dank alvast voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Meijer en Hans Bax
Namens Coppa en Bestuur NEVI Zorg

https://nl.surveymonkey.com/r/Supplieraward2016

INGEDEELD ONDER: | THEMA:  Geen | PROJECT:  Geen

Wanted: concurrentie bij inkoopsamenwerking

Toegevoegd op 04-02-2013 09:48:02 | Door

Het nieuwe jaar is begonnen en ieder bedrijf heeft zijn doelstellingen voor 2013 geformuleerd. Waar veel bedrijven mee worstelen is hoe je de doelstellingen realistisch maar ambitieus opstelt. Voor sommige organisaties is dat eenvoudig. Je kijkt naar wat je concurrenten of marktleiders het afgelopen jaar gepresteerd hebben, doet daar nog een eigen sausje over en hup, daar zijn ze… de doelstellingen voor 2013. Deze methodiek is vooral geschikt voor branches waar concurrentie aanwezig is en dit zijn dan vaak goederen/diensten die generiek zijn.

Amerikaanse Inkoopcombinaties in de zorg kunnen deze methodiek goed toepassen. Zo hebben Novation en MedAssets (de twee grootste inkoopcombinaties in de VS) in het jaar 2012 beiden een groei laten zien van 6 tot 8%. Voor 2013 zullen de doelstellingen van deze twee inkoopcombinaties mede hierop gebaseerd zijn. De vraag is nu  hoe de Nederlandse inkoopcombinaties in de zorg hun doelstellingen ontwikkelen.

De grootste inkoopcombinatie in de zorg is Intrakoop. Het jaarverslag van Intrakoop van 2011 laat interessante cijfers zien. Zo blijkt dat het verschil tussen de gebudgetteerde en de werkelijke omzet 15% is en bedraagt het verschil tussen de gebudgetteerde kosten en de werkelijke kosten 13%. Hoe moeten wij deze cijfers nu beoordelen? Wellicht was een groei van 20% mogelijk en valt 15% tegen? Het probleem is dat deze vraag niet te beantwoorden is omdat Intrakoop geen concurrenten heeft in Nederland. Er zijn wel andere inkoopcombinaties, maar deze zijn anders georganiseerd, geschikt voor andere productcategorieen dan waarvoor Intrakoop geschikt is en zijn daarom niet te vergelijken met Intrakoop.

Door het ontbreken van concurrenten geeft de markt geen informatie over wat mogelijk is en wat realistische doelstellingen zijn. Hoe vreemd het misschien mag klinken, maar wat Intrakoop nodig heeft is concurrentie. Pas dan kunnen de prestaties echt goed beoordeeld worden en kan Intrakoop acties uitvoeren om nog effectiever te worden. Het credo van Intrakoop moet daarom zijn: wanted: concurrenten!

INGEDEELD ONDER: | THEMA:  Geen | PROJECT:  Geen

Nieuwsberichten

White paper: Uitbesteden van inkoop in de zorg

Toegevoegd op 27-05-2015 10:02:18 | Door

De tweede White Paper over het uitbesteden van inkoopprocessen in de zorg!

Uitbesteding_Inkoop Paper v2

NEVI Zorg Supplier award 2015 (sponsored by Coppa)

Toegevoegd op 18-12-2014 15:08:35 | Door

De afgelopen jaren heeft de inkoopfunctie zich enorm ontwikkeld binnen zorginstellingen. Zo zijn er inkoopbesparingsprogramma’s uitgevoerd, wordt er internationaal ingekocht en participeren zorginstellingen in inkoopsamenwerkingsverbanden.

Een volgende stap in het ontwikkelen van inkoopfuncties, is het maximaal gebruik maken van de toegevoegde waarde van leveranciers in de bedrijfsprocessen. Er zijn al diverse leveranciers die daarin actief hun bijdrage leveren en waar het mogelijk ook een professionaliseringsslag heeft betekent en rendement heeft opgeleverd. Om aan deze leveranciers meer aandacht te geven en hen te waarderen zal dit jaar voor het eerst de “NEVI Zorg supplier award” uitgereikt worden tijdens het NEVI Zorgcongres 2015. De NEVI Zorg Supplier award is sponsored by Coppa.

Het doel van de award is om zorginstellingen en leveranciers aan te moedigen om meer strategische samenwerkingen aan te gaan wat moet resulteren in verbeterde patiënten/cliëntenzorg en veiligheid, maar bovendien in een verbetering van productiviteit en duurzaamheid.

De winnende leverancier kan een jaar lang deze titel dragen en deze wordt tijdens het diner uitgereikt.

Om tot een winnaar te komen hebben wij uw hulp nodig. Wij willen u vragen om de enquête in te vullen.

https://nl.surveymonkey.com/s/CoppaNEVI

Dank alvast voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Meijer en Hans Bax

Namens Coppa en Bestuur NEVI Zorg

Jeroen Meijer

Sociale media

 
   

Laatste Tweets

Tweet

Tags

ziekenhuis bas bouwman Junior consultant inkoopsamenwerking worldclasshealthcare ok-benchmark contractmanagement Audit besparingen duurzaam mvo mvi patientenlogistiek ziekenhuizen inkoop